Sommarkurs i kreativt skrivande

Vill du förkovra dig i kreativt skrivande och litteratur för välbefinnande?

Då kan du delta i en kurs som anordnas den 10-12 juni i Campus Allegro. Kursen är avgiftsfri och arrangör är Projekt Allegro, Yrkeshögskolan Novia och Centra Yrkeshögskola. Som kursdragare fungerar Polly Wright från Birmingham. Hon är konstnärlig ledare vid The Hearth Center i Birmingham och lektor vid Birmingham University.

Polly Wright använder litteratur och kreativt skrivande i rehabilitering av patienter med mentala problem och använder kreativa metoder för att öka välbefinnande i arbete, inom vården och i utbildning. Konst inom vården bidrar till att patienter tillfrisknar snabbare. Konst i arbetsliv och i undervisning bidrar till att öka kommunikationsförmågan och utvecklar uttrycksförmågan hos deltagarna. Detta perspektiv har under en lång tid lyfts fram i Storbrittanninen och Polly Wright har introducerat litteratur i rehabiliteringen.

Genom att läsa skönlitteratur utvecklas fantasin och förmågan att sätta sig in i andra människors förhållanden.  Litteratur ökar kommunikationsförmågan och känslan för ordens betydelse. Även förmågan att diskutera komplexa etiska frågeställningar och förmågan att förstå olika sociala sammanhang förbättras då man läser litteratur.

  • Du kan delta i en kurs som riktar sig speciellt till personal inom hälso-och socialvården den 10 – 12 juni  varje dag mellan kl 9-12. Kursen kommer främst att koncentrera sig på litteratur i rehabiliteringen.
  • Är du lärare kan du delta i en kurs som hålls den 10-11 juni mellan kl 13-16. Kursen riktar sig till lärare  som vill utveckla sitt  kreativa skrivande i dialog med litteraturläsning.

Kursspråket är engelska /svenska, finska och deltagarna får skriva på svenska eller finska.  Skönlitterära texter kommer att finnas på deltagarnas modersmål.

Kursplats är Campus Allegro i Jakobstad, Rum I 138.

Anmäl dig senast den 7. 6 till Annika.Stromberg@novia.fi

Vill du veta mer: Kontakta Birgitta.Snickars@novia.fi

Rulla till toppen