Kolumntävlingen

Argh? för andra stadiet år 2023–2024

Kolumntävlingen Argh – en skrivartävling för dig som har något på hjärtat i samarbete med Svenska kulturfonden är öppen för finlandssvenska studerande i gymnasiet och för motsvarande åldersgrupp inom yrkesutbildningen.

Första pris i tävlingen är ett stipendium på 2 000 euro. Andra pris är ett stipendium på 1 000 euro och tredje pris är ett stipendium på 300 euro. Tävlingsjuryn består av journalisten Sofie Stara, författaren och komikern Alfred Backa och läraren i historia och samhällslära Petter Wallenius.

Vid frågor kan du kontakta projektledare Leona Böckerman på leona.bockerman[at]raseborg.fi

För att lämna in ditt bidrag: KLICKA HÄR

Deadline 31 maj 2024.

KOM IHÅG att skribentens namn INTE får synas i det uppladdade dokumentet.

Genom att skicka in bidrag till tävlingen ger du tillstånd till SMLF att publicera vinnarbidragen i medlemstidningen ARENA och på SMLF:s webbsida.

Men JAG tycker… 10 år med kolumntävlingen ARGH?

År 2022 firade kolumntävlingen ARGH? 10 år och det uppmärksammades med en antologi. I antologin kan du läsa alla vinnande bidrag genom åren samt inlägg från personer som har varit involverad i tävlingen genom åren. Maria Dahlin och Christoffer Wärn är redaktörer för antologin.

Klicka HÄR för att läsa antologin.

Tävlingsinstruktioner

Argh instruktioner

Argh affisch A3

Vinnaren i kolumntävlingen Argh? år 2023 var Amanda Parkatti från Katedralskolan i Åbo med kolumnen Mardrömmarnas muminsommar. Läs den HÄR.

Läs de vinnande bidragen från de tio senaste åren i Argh-antologin HÄR.

Rulla till toppen