Tävlingar

Svenska modersmålslärarföreningen i Finland r.f. utlyser två tävlingar under läsåret: novelltävlingen VAD HÄNDER? för grundläggande utbildningen 7-9 samt kolumntävlingen Argh? för finlandssvenska gymnasiestuderande och för motsvarande åldersgrupp inom yrkesutbildningen. 

Novelltävlingen VAD HÄNDER?

Skrivtävlingen VAD HÄNDER? – en novelltävling för dig i åk 7–9 i samarbete med Lisi Wahls stiftelse. Tävlingen riktar sig till samtliga elever i åk 7–9 i Svenskfinland.

Varje skola får skicka in tre bidrag. Du som lärare sänder in de anonyma bidragen i pdf-format här via Smlf:s hemsida. Deadline 31 maj 2021.

Första pris i tävlingen är 300 euro, andra pris är 200 euro och tredje pris är 100 euro. Juryn består av författare Ellen Strömberg, bibliotekarie Mikael Gros och lärare Katariina Salo. Prisutdelningen äger rum på Bokmässan i Helsingfors oktober 2021.

Här finns tävlingsinstruktioner och affisch till klassrumsdörren:

vadhander_2020_elever_A4

vadhander_2020_elever_A3

vadhander_2020_larare_instruktioner

 

Kolumntävlingen Argh

Kolumntävlingen Argh – en skrivartävling för dig som har något på hjärtat i samarbete med Svenska kulturfonden är öppen för finlandssvenska studerande i gymnasiet och för motsvarande åldersgrupp inom yrkesutbildningen.

Första pris i tävlingen är en resa för två personer till en valfri nordisk huvudstad. II och III pris är en pekplatta fulladdad med skönlitteratur.

Vinnarna utses av journalist Jeanette Björkqvist,  författare Johanna Holmström och lärare Petter Wallenius. Deadline 31 maj 2021. Vinnarna utlyses i slutet av oktober 2021, i samband med Bokmässan i Helsingfors. Vi ser fram emot många bidrag!

Här kan du ta del av tävlingsinstruktioner och material:

argh_2021_material

argh_2021_studerande_A3

argh_2021_studerande_A4

 

Kom ihåg att ditt bidrag ska vara anonymt och att ditt namn alltså inte ska förekomma i den text du lämnar in.

Ladda upp ditt bidrag

  • Godkända filtyper: pdf, Max filstorlek: 192 MB.