Medlemsbrev, våren 2022

Bästa medlem,

Snart väntar sommarlov och ledighet men ännu jobbar vi på runtom i Svenskfinland. Inom SMLF har vi många spännande evenemang på gång och vi vill redan nu skicka ett medlemsbrev för att påminna och tipsa er om vad som händer. Skriv in i kalendern och reservera följande datum:

Årsmötet år 2022
SMLF:s årsmöte ägde över Zoom onsdagen den 18.5 kl. 18. Stadgeenliga ärenden behandlades. Katrina Åkerholm, vice ordförande i föreningen avtackades efter många år i styrelsen och Sofia Hägglund valdes in som ny medlem i styrelsen.

SMLF:s skrivtävlingar, deadline 31.5.2022
Vi vill påminna er om våra skrivtävlingar som har deadline 31 maj. “Vad händer?” ordnas i samarbete med Lisi Wahls stiftelse och är en novelltävling för åk 7–9. Kolumntävlingen “Argh?” ordnas i samarbete med Svenska Kulturfonden och riktas till andra stadiet. Tävlingsbidragen laddas upp på SMLF:s webbsida där du också hittar mer information.

Litterär vandring på Själö 3.9.2022
Lördagen den 3.9.2022 ordnar Smlf en utfärd till Själö, där vi får följa händelserna i boken Själarnas ö i en autentisk miljö. Författaren Johanna Holmström guidar oss runt öns mörka historia med utgångspunkt i sitt verk, och det finns även tid för eget utforskande. Start sker från Åbo kl. 9.30, och vi är tillbaka i Åbo kl. 18.15. Vi tillbringar sammanlagt ca fem timmar på ön, och vi får bekanta oss med miljön, delta i en guidad rundtur i Själö kyrka, ta del av Johanna Holmströms guidning, njuta av skärgårdsbuffet och samlas för första gången på länge. Deltagaravgiften är 30 € (plus egna resekostnader till och från Åbo). Smlf står för de övriga kostnaderna. Mer information och formulär för bindande anmälan kommer inom kort.

Read Hour 8.9.2022
Läskampanjen Read Hour ordnas den 8 september på FN:s internationella läskunnighetsdag. Idén med Read Hour är enkel: stanna upp och läs en timme. Skolorna uppmuntras att delta i kampanjen genom att bland annat jobba med ett pedagogiskt material kring Berättelsen om det osynliga barnet av Tove Jansson. Materialet kommer att finnas tillgängligt via webbsidan www.readhour.fi i vår. Åk 7-9 är välkomna att fira förfest till Read Hour genom en livesändning på Youtube den 8 september kl. 10-10.45. Programmet är på finska och svenska. Mer information kan du få genom att ange din e-postadress i detta formulär. Har du frågor eller idéer får du gärna mejla Stina Heikkilä, stina.heikkila@nuori.fi

Med önskan om en skön vår och en avkopplande sommar!
styrelsen och ordförande Annette Kronholm

Rulla till toppen